Nissewaard Lifestyle & Business, najaar 2021

Hete bliksem met pompoen Heerlijk in de herfst- en wintermaanden Voorbereiding: 30 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Ingrediënten voor 4 personen Appelmoes: 3 appels (bijvoorbeeld goudreinet), geschild en in parten 1 el suiker 1 tl kaneel 50 ml water A ardappelpuree: 5 grote kruimige aardappels (bijvoorbeeld Melody), geschild en in blokjes peper, zout & nootmuskaat naar smaak roomboter & melk naar smaak Stoof: kleine pompoen (bijvoorbeeld Amoro) (700 gram) in blokjes 300 g half om half gehakt 125 gram magere spekreepjes 1 teentje knof look, geperst 3 grote uien, gesnipperd 2 el tomatenpuree 1 el worcestersaus nasikruiden (bijvoorbeeld zakje Conimex) paneermeel 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Doe de appel parten met de suiker, kaneel en water in een pan en breng aan de kook en roer af en toe door. Er ontstaat heerlijk geurende appelmoes. 3. Kook ondertussen de stukjes aardappel met een beetje zout. 4. Roerbak het gehakt met de gesnipperde uien en de knof look in een hapjespan. Voeg hier vervolgens de pompoen blokjes, nasikruiden, worcestersaus en tomatenpuree aan toe en laat het zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. Eventueel tussentijds wat water toevoegen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 5. Bak tegelijkertijd in een andere koekenpan de spekreepjes krokant. 6. Stamp de kruimig gekookte aardappels met een beetje roomboter en melk tot een heerlijke puree. Peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen. 7. Schep eerst het gehakt/pompoen mengsel in de ovenschaal en verdeel daarna de spekjes er over en schep daarna de appelmoes er over heen. Maak de ovenschotel af met een laag aardappelpuree. Strooi paneermeel over de puree en leg daarop een paar klontjes boter. 8. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven voor een krokante bovenkant. Eet smakelijk! Geniet van de Hollandse ovenschotel met een oosterse twist. Bere idingswi jze Recept van Anneke Lugtenburg (Hof vanHeden) 67 Nissewaard Lifestyle & Business

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=