Nissewaard Lifestyle & Business, najaar 2021

27 Nissewaard Lifestyle & Business Met zestig stoelen is het restaurant alle vijf openingsdagen doorgaans vol, zowel voor de avond als de lunch, want steeds meer gasten ontdekken hoe leuk het is om ’s middags te worden getrakteerd. Typisch De Hoecksack is ook de ‘drunch’, lekker tafelen tussen beide in. Bijvoorbeeld op een zondagmiddag genieten van een reeks gerechtjes. En in deze tijd van het jaar mag iedereen zich lekker terugtrekken bij de haard onder de eeuwenoude schouw met zijn witjes, in de zomer strekt zich achter het gebouw de tuin uit, grenzend aan het buiten van buurman het Ambachtsherenhuis. Met partijen en bruiloften is het goed samenwerken, zegt Ruud. ,,Of ik nog aan een nieuw avontuur zou beginnen? Ik heb mijn plek gevonden. De Hoecksack blijft voorlopig mijn lust en mijn leven.” lekker koken,” zegt Ruud met een glimlach. Hoewel hij zelf niet meer in de twee jaar geleden compleet gerenoveerde keuken staat – ‘Mijn plek is hier voorin’ – drukt hij nog zeker zijn stempel op de menukaart. ,,Ik heb altijd ideeën waarmee mijn koks aan de slag gaan. Zo komen we als team altijd weer tot een inspirerende mix.” ‘DRUNCHEN’ Daarin is ook volop aandacht voor speciale wensen, zoals veganistische of vegetarische gerechten. Glutenvrij was in de keuken van De Hoecksack overigens al vele jaren gewoon. ,,Daag ons uit en we verrassen je. Want hoe leuk is het als je veganistisch eet en toch elke keer in De Hoecksack iets verrassends geserveerd krijgt?”

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=